Skip to main content

Werkwijze

Het kan zijn dat je van de huisarts of specialist een verwijsbrief voor de fysiotherapie krijgt. Daarnaast kun je ook rechtstreeks zonder verwijzing bij 'Praktijk de Berken' een afspraak maken. Samen bekijken we of je bij mij op de juiste plaats bent.

Afspraak maken
Aanmelden kan telefonisch (06-46407030), per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of via het contactformulier op de website.

Eerste afspraak
Neem bij de eerste afspraak een (geldig) identiteitsbewijs en een handdoek mee. Dan kan ik je verzekeringsgegevens opvragen en je informeren over je vergoeding. Daarnaast kan ik dan, afhankelijk hoeveel behandelingen je te goed hebt en of ik een contract heb met de zorgverzekeraar, de behandelingen rechtstreeks declareren bij je zorgverzekeraar. Mocht ik geen contract hebben met je zorgverzekeraar krijg je van mij een nota. Deze kun je dan zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar.
Daarna hebben we een intake gesprek gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Dit om een goed beeld van je hulpvraag en de klachten te krijgen. Het kan prettig zijn om de eerste keer een dubbele afspraak te plannen, zodat na de intake meteen de eerste behandeling kan plaatsvinden. Mocht je hier prijs op stellen, geeft dit dan aan bij het plannen van de eerste afspraak.

Behandeling
De duur van een behandeling is afhankelijk van je klacht en de therapievorm tussen de 25 en 40 min.

Afronding

Bij het afsluiten van de behandeling krijg je adviezen en huiswerkoefeningen mee die zijn gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst.

Afspraak afzeggen
Afzeggen of verzetten van een behandeling moet minimaal 24 uur van te voren. Dit kan telefonisch, per mail of via het contactformulier. Als je bij verhindering niet of niet tijdig afzegt kan de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.